Todellisessa vaarassa

Lyhyen ajan sisään on julkiseen, lue some, keskusteluun pullahtanut useita näkemyksiä siitä miten keski-ikäinen heteromies on joutunut sivuraiteelle yhteiskunnassa. Näihin todella asiallisiin ja tyylikkäisiin ulostuloihin on sitten vastattu hirvittävän ahdasmielisesti ja ihmetelty onko meidän tasa-arvo kehityksemme vallan tyssännyt kun tällaisia junttimaisia näkemyksiä huudellaan julkisesti, vaikka on päivän selvää että keski-ikäinen heteromies on yhä yhteiskunnan vaikutusvaltaisin kansanryhmä.

Itsekin olin näkemyksettömästi sitä mieltä, että koko suomalainen koulutusjärjestelmä on epäonnistunut kun jotkut eivät tajua tasa-arvon ideaa. Olin väärässä. Terot, Timpat, Jamekset ja vaikkapa heteropride aktivistit taas ovat oikeassa. Keski-ikäinen heteromies on kriisissä ja joutunut täysin uuteen asemaan yhteiskunnassa. Jopa tilastot tukevat tätä käsitystä 45-55 vuotias suomalaismies ihan konkreettisesti kuoleekin herkemmin kuin muut ihmisryhmät. Tuossa ikähaarukassa kun näiden parkojen elintavat niittävät satoaan. Viina, tupakka, stressi, masennus, keskivartalolihavuus, liikkumattomuus ja muut terveysfasistien propagandassa vilahtelevat elintasosairaudet kun tuppaavat ottamaan omansa juuri tuossa iässä.

Kriisi siis on tosi ja keski-ikäinen heteromies on joutunut kohtaamaan täysin uuden maailman, mutta se mitä se oikeasti tarkoittaa on tulkittu täysin väärin. Nämä itsekin keski-ikäiset heteromiehet, jotka asiasta ovat huolestuneet ovat tulkineet asian tilan niin, että heidän asemansa on kriisiytynyt koska vähemmistöjä hyysätään. Tämä analyysi on täysin väärä. On selvää, että he ovat pettyneitä kun ovat kannattaneet väärää hevosta ja enää ei yhteiskunnassa olekkaan kovaa valuuttaa olla se saunaillan kovin kädenvääntäjä. On pöyristyttävää, että työpaikkoja ja luottamustoimia jaetaan nykyään sisältöosaamisen eikä kaveripiirin perusteella. Näiden sankareiden isille ja isoisille riitti kun murisi perheen sunnutaipäivällisen päätypaikalta tehtävänantoja ja niin naiset kuin lapsetkin ymmärsivät pitää turpansa kiinni tai ne turposivat kiinni.

Tästä kaikesta voimme päätellä marinan olevan mahtava uutinen. Se että keski-ikäinen heteromies kokee olevansa heikoilla yhteiskunnassa osittaa sen, että tasa-arvo todella etenee ja keski-ikäisen heteromiehen asema on normalisoitumassa. Kyseessä on perspektiiviharha. Keski-ikäinen heteromies on yhä edelleen sekä vauraudessa että vallassa mitattuna vahvin kansanryhmä. Kuitenkin jos katsomme asiaa keski-ikäisen heteromiehen näkökulmasta tajuamme, että heille tasa-arvoistuminen ilmenee aseman heikkenemisenä, vaikka todellisuudessa kyse on vain siitä, että heidän hyysäämisensä on vähentynyt.

JuliusKarlsson
Vasemmistoliitto Parainen

Latentisti anarkisti duunari joka ansaitsee palkkansa viideltä eri työnantajalta viidellä eri alalla. Kasvattaa yhtä omaa pientä lasta ja 150 muiden. Uskoo oikeudenmukaisuuteen, yhdenvertaisuuteen, solidaarisuuteen, myötävaikuttamiseen ja jalkapalloon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu